«Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων είναι σαφή και δείχνουν ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν εμπιστεύεται τις επιλογές της κυβέρνησης, υπάρχει σαφής αποδόμηση της εμπιστοσύνης του κόσμου ιδιαίτερα στο υγειονομικό πεδίο και στο πεδίο της ακρίβειας. Ο κος Μητσοτάκης αποτελεί πλέον πηγή αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους πολίτες. Η ακρίβεια αναδεικνύεται σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει την επιβίωση των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων. Πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον, πάνω του 60%, συναντά πολύ μεγάλη δυσκολία ή αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που λαμβάνει, ενώ φαίνεται στην τελευταία δημοσκόπηση της Prorata πως κλείνει λίγο η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη ΝΔ και ότι ο κος Ανδρουλάκης συνιστά τελικά απειλή για τον κ. Μητσοτάκη και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στο δελτίο ειδήσεων του «Kontra Channel» με το δημοσιογράφο Γ. Μελλιγγώνη.

Το στοίχημα βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρόσθεσε, είναι να αποδείξει στην κοινωνία και να πείσει ότι έχει πρόταση και λύση για την επόμενη μέρα και ότι μπορεί να την υλοποιήσει. Η σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο για την εκλογή όλων των ανώτερων κομματικών οργάνων αλλά και του προέδρου από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνει τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και την αντίληψη για μεταρρυθμίσεις και ανανέωση, το βλέμμα στο μέλλον και την πολιτική τόλμη που έχει και ο Αλέξης Τσίπρας και άρα τη δύναμη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αλλάξει ο ίδιος και φυσικά να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΝΔ, επειδή αδυνατεί να διαφημίσει το έργο της, προσπαθεί να ενισχύσει και να ανανεώσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, κάνοντας μόνο αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, με συμμάχους πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αξιοποιώντας τη χειραγώγηση και τη φίμωση της λίστας Πέτσα. Απέναντι σε αυτή την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ευθύνη να ανατρέψει την προπαγάνδα: «Έχουμε την ευθύνη να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με τον προγραμματικό μας λόγο», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κος Μητσοτάκης εφαρμόζει πολιτικές που καθιστούν την Ελλάδα πιο αδύναμη σε όλα τα πεδία. Στην υγεία, στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και στη δημοκρατία», τόνισε ο Σ.Φάμελλος, «αφήνει τους πολίτες μόνους τους, καθώς και τους κατηγορεί για ό,τι πάει στραβά βάσει της αρχής της ατομικής ευθύνης. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στη αντίθετη κατεύθυνση για να καταστεί η Ελλάδα πιο δυνατή σε όλα τα πεδία. Έτσι ώστε μία κυβέρνηση προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων να εγγυηθεί ότι την επόμενη μέρα των εκλογών η Ελλάδα θα έχει μία ισχυρή πολιτεία και μία κυβέρνηση που θα στηρίζει όλη την κοινωνία, χωρίς εξαιρέσεις και όχι μόνο για τους κολλητούς του Μεγάρου Μαξίμου όπως συμβαίνει σήμερα. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Σήμερα στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα ένα τεράστιο πλιάτσικο, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και τακτοποιούνται κολλητοί. Αυτή είναι η μοναδική συνταγή της ΝΔ».

«Μαζί με τα σοβαρά προβλήματα στο υγειονομικό σκέλος, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην οικονομία-ακρίβεια, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και με τους δημοκρατικούς θεσμούς», δήλωσε στη συνέχεια και αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένα περιστατικά που το αποδεικνύουν. Τη δίωξη των δημοσιογράφων που ερεύνησαν ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, το σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα που μάλιστα διώκονται επειδή η κυβέρνηση τους ενέταξε στη δικογραφία μέσω της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis στη Βουλή. Σχολίασε πως «είναι απαράδεκτο να διώκονται οι δημοσιογράφοι Βαξεβάνης και Παπαδάκου που αποκάλυψαν στοιχεία για ένα σκάνδαλο που έχει αναγνωριστεί παγκόσμια».

Το δεύτερο περιστατικό είναι τα δύο βουλεύματα για παραπομπή σε κακούργημα στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για παράνομες προσλήψεις και σχολίασε ότι η κυβέρνηση και ο τότε αρμόδιος Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έδειξαν κανένα στοιχείο αυτοκριτικής για το ότι στενοί συνεργάτες του Υπουργού εμπλέκονται και παραπέμπονται για κακούργημα, αλλά ο κος Γεωργιάδης ζητάει μάλιστα και τα ρέστα. Δήλωνε ξεκάθαρα στη Βουλή ότι είναι αθώοι, παρεμβαίνοντας ξεκάθαρα στην παραπομπή τους, κάτι που δε συνηθίζεται σε ευρωπαϊκές χώρες. «Πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος μαζί να θέσουμε το ζήτημα προστασίας της Δημοκρατίας και των θεσμών» σημείωσε καταλήγοντας.

Ο Σ.Φάμελλος αναγνώρισε τέλος τον κίνδυνο η συζήτηση για ζητήματα δημοκρατίας και διαφθοράς να δημιουργήσει μία πολιτική ένταση που δε βοηθάει στο να είναι ξεκάθαρο προς τους πολίτες το πραγματικό επίδικο, δηλαδή η επιλογή πολιτικών για μια πιο ισχυρή κοινωνία και οικονομία. «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας στη χώρα μας σε πολλά πεδία. Στην προσπάθεια περιορισμού των διαδηλώσεων, έκφρασης διαφορετικών απόψεων, στη διαφάνεια των συμβάσεων, των απευθείας αναθέσεων, στην κατάργηση του ΑΣΕΠ Αμφισβητείται σε πολλά πεδία η ισονομία και οι κανόνες του κράτους δικαίου».

Παρακολουθείστε απόσπασμα από το Δελτίο Ειδήσεων εδώ

Print Friendly, PDF & Email