«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για λούμπεν ψηφοδέλτια αλλά και για ψηφοδέλτια τουρλού εκ μέρους του κ. Χρηστίδη από το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αγωνιούν επειδή, πολλά πρόσωπα από διάφορους πολιτικούς χώρους συντάσσονται με το αριστερό, προοδευτικό και ριζοσπαστικό και μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μία καλύτερη Ελλάδα την επόμενη μέρα των εκλογών. Από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη δε, το να υποτιμά πρόσωπα δείχνει την αλαζονεία που προκύπτει από την υπεροψία του και από την πεποίθησή του ότι του ανήκει το κράτος και η καρέκλα της εξουσίας. Εμείς είμαστε κατά της οικογενειοκρατίας και επαγγελματισμού της πολιτικής. Αυτό που φαίνεται πρόδηλα είναι η αγωνία και το άγχος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Μιλάει τέλος για λούμπεν υποψηφιότητες ο κος Μητσοτάκης όταν, έχει ενσωματώσει τόσους ακροδεξιούς στη ΝΔ, έχουμε υπουργικό συμβούλιο του ΛΑΟΣ, και τώρα τον στηρίζει ο κος Καρατζαφέρης», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ναυτεμπορική TV» και στο δημοσιογράφο, Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

Πρόσθεσε πως ο κος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός του ξεπουλήματος και του πλιάτσικου στη δημόσια περιουσία. Ο Πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης που παραδίδει μία πιο αδύναμη Ελλάδα από αυτήν που παρέλαβε. Της κυβέρνησης που έχει επιλέξει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ να λαμβάνει αμοιβή 1.000 ευρώ τη μέρα όταν οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «γιατί η κυβέρνηση έχει επιτρέψει στα δύο διυλιστήρια στην Ελλάδα να έχουν περί τα τρία (3) δισ. ευρώ υπερκέρδη το 2022; Γιατί από τα υπερκέρδη στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος για την περίοδο Ιούλιος 2021-Ιούνιος 2022 που ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση εισπράττει μόλις 340 εκατ. ευρώ; Γιατί από τα υπερκέρδη που παράγονται στην προμήθεια ρεύματος από τον Αύγουστο 2022 έως σήμερα δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ και η δέσμευση φορολόγησής τους μετατίθεται διαρκώς χρονικά; Πώς γίνεται αυτό όταν και η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά εδώ και πολλούς μήνες; Η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει μέχρι σήμερα και δεν έχει επιστρέψει ούτε ένα ευρώ από τα υπερκέρδη στους καταναλωτές. Ενώ η αύξηση των φορολογικών εσόδων από ΦΠΑ είναι τέσσερα (4) δισ. ευρώ, πάνω ακόμα και από τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση επιλέγει να μην μειώνει το ΦΠΑ στα τρόφιμα ή τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα. Υπερκέρδη στα διυλιστήρια, σε λίγες εταιρείες ενέργειας και στις τράπεζες αλλά βάρη για όλους τους πολίτες και όλες τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η αδικία της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «κρύβει» από τη Βουλή την τελική έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τον υπολογισμό των υπερκερδών στο ρεύμα και μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 11 Νοεμβρίου του 2022, με το ΥΠΕΝ να επικαλείται μάλιστα «εμπορικό απόρρητο». Αυτό ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δεν επικαλείται σχετικό απόρρητο καθώς και έχει αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στο ΥΠΕΝ.

Κληθείς να απαντήσει τέλος στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ψηφίσει την κυβερνητική τροπολογία για τον αποκλεισμό του φασιστικού-ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή είπε:

«Είχαμε το δίλημμα αν θα προστεθεί ένα ακόμη λάθος στις τρεις συνεχόμενες λάθος και ανεπαρκείς ρυθμίσεις για το ζήτημα. Έχει προηγηθεί μία νομοθετική ρύθμιση το 2021 και άλλη μία πρόσφατη, πριν δύο μήνες σχεδόν, την οποία επιχειρεί να διορθώσει η κυβέρνηση με την τροπολογία που έχει καταθέσει στη Βουλή. Πρόκειται για φασιστική-ναζιστική εγκληματική οργάνωση που διαδίδει απόψεις που είναι ενάντια στη ζωή, στη δημοκρατία, στην ισότητα και που προωθούν τη βία, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό. Φυσικά θέλουμε να παραμείνει εκτός Βουλής αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει και σχετική νομοθετική πρόταση. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε παρέμβει πολύ νωρίτερα αφού, το φασιστικό-ναζιστικό αυτό μόρφωμα και ο καταδικασμένος αρχηγός του προπαγανδίζει εδώ και χρόνια τις μισαλλόδοξες απόψεις του από τη φυλακή διαδικτυακά. Άρα τίθεται ζήτημα καθυστέρησης παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Προκύπτει βέβαια και ζήτημα με την κρυφή συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον παραιτηθέντα Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκο που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την αρχή του κράτους δικαίου. Πόσα λάθη μπορούν να γίνουν ανεκτά σε ένα τόσο σοβαρό για τη δημοκρατία ζήτημα».

Παρακολουθείστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email