«Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις διώξεις συνδικαλιστών γιατρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη της πανδημίας, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν είχε τίποτα να φοβηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα με μια προοδευτική κυβέρνηση στο μέλλον. Σήμερα βλέπουμε να διώκονται οι «ήρωες» της πανδημίας επειδή λένε την αλήθεια. Ο κ. Σιούλης, εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, διώκεται επειδή αποκάλυψε την τραγική κατάσταση με τις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2020», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό “OPEN” και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση του κ. Καταραχιά, εργαζόμενου και προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε γιατί το Σωματείο κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου για τα ελλιπή μέτρα προστασίας, κάτι στο οποίο η διοίκηση «απάντησε» στοχοποιώντας τους εργαζόμενους για τη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο. «Η συνδικαλιστική ελευθερία και δράση προκαλεί αλλεργία στη Νέα Δημοκρατία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τιμά και υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων».

Ενώ στην πραγματικότητα οι διώξεις γιατρών λαμβάνουν χώρα επί ΝΔ, η κυβέρνηση προχωράει σε μία κίνηση αντιπερισπασμού για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιοποιώντας ένα ηχητικό απόσπασμα από ομιλία του Δ.Τζανακόπουλου, σημείωσε στη συνέχεια και ξεκαθάρισε ότι: «Ενώ οι εκδικητικές διώξεις εργαζομένων στην υγεία συμβαίνουν τώρα, γίνεται συζήτηση για μία φράση που προφανώς αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου, όχι απλά έχει παραβιαστεί ο δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και έχει καταπατηθεί ο όρκος, αλλά έχουν στηθεί μηχανισμοί με σκοπό να παρακωλύουν την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής και θα επιδιώκουν να ναρκοθετήσουν τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι για τους επίορκους υπαλλήλους που ακολουθούν το κομματικό συμφέρον και όχι το συμφέρον της πολιτείας και του πολίτη θα ληφθούν τα μέτρα που προβλέπονται για την παράβαση καθήκοντος».

Κλείνοντας, ο Σ.Φάμελλος επανέλαβε ότι οι μέχρι πρότινος «ήρωες», οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αυτοί που διώκονται σήμερα, εν μέσω πανδημίας, επί κυβέρνησης ΝΔ, γεγονός το οποίο τα στελέχη της ΝΔ και η κυβέρνηση αποφεύγουν να σχολιάσουν. «Επί κυβέρνησης ΝΔ διώκονται υγειονομικοί που λένε την αλήθεια, όπως ότι τον Νοέμβριο το ΑΧΕΠΑ ξεκινούσε κάθε μέρα χωρίς διαθέσιμες κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως ότι οι ΜΕΘ που εγκαινίασε μόλις προχθές ο κ. Μητσοτάκης στο Παπανικολάου δεν λειτουργούν ήδη, γιατί απλά δεν έχουν προσωπικό».

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email