«Με τις δηλώσεις περί εργατοπατέρων και χειραγώγησης των απεργιών, η Νέα Δημοκρατία ψάχνει να βρει δικαιολογίες και να καλύψει τις αιτίες των απεργιών. Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο και είναι ακόμη δεδομένο ότι η κοινωνία έχει δικαίωμα σε ένα ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα, οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κινητοποιούνται γιατί διεκδικούν ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Διότι, σε αντίθεση με όσα έλεγε η ΝΔ προεκλογικά εξαπατώντας τους πολίτες, τώρα η ΝΔ ως κυβέρνηση, με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, αυξάνει τις εισφορές για την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και μειώνει τις συντάξεις για τους εννιά στους δέκα. Όλοι οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία ξέρει τι σημαίνει διαχρονικά η πολιτική του κυρίου Βρούτση στην ασφάλιση. Ενώ το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες μίας επικοινωνιακής καμπάνιας που ισχυριζόταν ότι το σχέδιο νόμου της ΝΔ θα ανατρέψει το νόμο Κατρούγκαλου και θα φέρει αυξήσεις, σήμερα βλέπουμε ότι κόβεται η 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους, άρα το ετήσιο εισόδημα των συνταξιούχων μειώνεται, κόντρα σε ό,τι είχε πει ο κύριος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι θα διατηρήσει το μόνιμο αυτό μέτρο που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε ακόμη ότι τελικά, στο εν λόγω σχέδιο νόμου, δεν συμπεριλαμβάνεται το συμπληρωματικό μέτρο κοινωνικής στήριξης που ακουγόταν μέχρι σήμερα, μια ακόμη εξαπάτηση από την κυβέρνηση. Αυξήσεις θα δουν μόνο εβδομήντα χιλιάδες (70.000) από το σύνολο των 2.600.000 συνταξιούχων. Σημαντικά αυξάνονται όμως οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, όπου εξομοιώνονται οι εισφορές των χαμηλών με τα υψηλά εισοδήματα», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Open Tv» και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Σχολίασε στη συνέχεια τις παλινωδίες της κυβέρνησης ΝΔ στο προσφυγικό μεταναστευτικό που φέρνουν τη χώρα σε μία δύσκολη κατάσταση και έχουν ως αποτέλεσμα οι συνθήκες στα νησιά να είναι απάνθρωπες σήμερα, τόσο για τους πρόσφυγες-μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των νησιών. «Η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά έλεγε ότι για το προσφυγικό-μεταναστευτικό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ αργότερα αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για γεωπολιτικό ζήτημα. Αφού κατάργησε και επανασύστησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προχώρησε στην απάνθρωπη και γελοία κίνηση με το πλωτό φράγμα και τελευταία, έφερε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αντί για τροπολογία, για την επίταξη ακινήτων και περιοχών στα νησιά, την οποία και αναγκάστηκε να παγώσει λόγω των έντονων αντιδράσεων των νησιών. Όλες αυτές οι κινήσεις όμως, τροφοδοτούν την ένταση στα νησιά, ακούμε ότι θα γίνουν τελικά σε κάθε νησί δύο και τρία κέντρα φιλοξενίας, κλειστά, ανοικτά, αλλά δεν ακούμε τίποτε για τη στελέχωση των υφιστάμενων δομών, ώστε να προχωρήσει η εξέταση της ευαλωτότητας, να αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός και να μεταφερθεί κόσμος στην ενδοχώρα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει ευθύνες στο προσφυγικό-μεταναστευτικό γιατί αυτή είναι κυβέρνηση και να μη συνεχίσει να αντιπολιτεύεται το ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Σ.Φάμελλος τοποθετήθηκε τέλος, για την προσπάθεια άρσης της προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis. Τόνισε ότι ο νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες προϋπήρχε και δεν είναι κάτι που επινόησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΝΔ λοιπόν έρχεται να καταργήσει ένα πολύ παλιό νόμο, σε αντίθεση με το διεθνές θεσμικό πλαίσιο δικαίου, σε μία προσπάθεια να συγκαλύψει το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis και να τρομοκρατήσει τους προστατευόμενους μάρτυρες», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε επιπλέον ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν σχετίζονται με τον κύριο Παπαγγελόπουλο αλλά, με τα βαλιτσάκια και τις μίζες, καθώς αυτές είναι οι καταγγελίες τους. Αναρωτήθηκε αν θα κληθεί και το FBI στην προανακριτική επιτροπή, διότι με βάση δικά του στοιχεία αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Κλείνοντας αναρωτήθηκε πώς γίνεται η Βουλή και η ΝΔ  να δέχεται βουλευτές, πρώην νομικοί σύμβουλοι Υπουργών Υγείας, που έχουν παραδεχτεί ότι είχαν συναντήσεις με στελέχη της Novartis και εμπλέκονται στην υπόθεση, να συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή και να εξετάζουν τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Print Friendly, PDF & Email