«Αγωνιούν οι δύο πολιτικοί συνέταιροι της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, για να κρύψουν την αλήθεια για τη Novartis. Έχουμε ένα πόρισμα από τη μεριά της ΝΔ για την Προανακριτική, για μία υπόθεση που προσπάθησαν να «στήσουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να δημιουργήσουν έναν ηθικό αυτουργό ενώ δεν έχει προκύψει η φυσική αυτουργία. Πρόκειται για νομική «ακροβασία» που αποδεικνύει την πολιτική απάτη που βρίσκεται πίσω από αυτήν. Στο πόρισμα της ΝΔ για την προανακριτική επιτροπή υπάρχουν νομικά κενά και πολιτικά ζητήματα. Το κείμενο είναι νομικά ελλιπές και αυθαίρετο και πολιτικά μιλάμε για απάτη, για προειλημμένη απόφαση, με σκοπό να αποκρύψουν ότι υπήρχε επηρεασμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην τιμολόγηση του φαρμάκου», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος στον τηλεοπτικό σταθμό « Open tv» και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

«Μάς προκαλεί ακόμη ιδιαίτερη εντύπωση ότι από το πόρισμα της ΝΔ για την επιτροπή απουσιάζουν οι λέξεις σκάνδαλο Novartis, FBI, τιμολόγηση φαρμάκων, διαφθορά. Μεγάλο μέρος αυτού στηρίζεται σε καταθέσεις προσώπων που είναι υπόδικοι, όπως ο κύριος Φρουζής, ενώ στην προανακριτική η Νέα Δημοκρατία δε δέχθηκε να συζητηθεί το νομικό κείμενο του Συμβιβασμού ΗΠΑ- Novartis όπου αποδεικνύεται ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό. Η πλειοψηφία της ΝΔ δε δέχτηκε να καλέσει μάρτυρες, να κάνει εξέταση κατ’ αντιπαράσταση, απέκλεισε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από επιτροπή. Ενώ η παράβαση είναι το σκάνδαλο Novartis προσπαθούν να παρουσιάσουν ως παράβαση τη διαλεύκανσή του».

«Είναι άραγε ψέμα τα 310 εκατ. δολάρια του συμβιβασμού της Novartis με το Αμερικανικό δημόσιο; Ο κύριος Φρουζής που στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης παραδέχεται ότι η Novartis έχει πρόσβαση στο Υπουργείο Υγείας για να επηρεάζει τις τιμές των φαρμάκων; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενοχλούνται πολύ γιατί έχουν κεντρική ευθύνη για το σκάνδαλο υπερτιμολόγησης, για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της συγκυβέρνησής τους και συνολικά για τη χρεοκοπία της πατρίδας μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Εμείς δε φοβόμαστε τίποτα, τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην εκπομπή και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με την πρόσφατη παρέμβαση του κυρίου Τσιάρα, που είπε ότι θα έπρεπε να έχουν αρχειοθετηθεί όλες οι υποθέσεις πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis και του κυρίου Γεωργιάδη που έλεγε στον αέρα ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς πρέπει να μπει φυλακή.

Ο Σ.Φάμελλος υπογράμμισε κλείνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που άνοιξε το φάκελο της Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Ερρίκος Ντυνάν και της Novartis, αλλά και που πήρε την πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του ζητήματος δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Παρακολουθείστε το πρώτο μέρος της εκπομπής εδώ

Παρακολουθείστε το δεύτερο μέρος της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email