«Πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί διότι το σύστημα της Δεξιάς που έχουμε απέναντί μας ξέρει πολύ καλά, εδώ και χρόνια, να πετάει λάσπη όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Είναι προφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, παρότι δεν προκύπτει τίποτε παράτυπο ή μεμπτό είτε για τον Νίκο Παππά ή για τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Η ΝΔ χρησιμοποιεί αυτήν την ηχογράφηση για να βγει από το αδιέξοδο του σκανδάλου της Novartis, από την προσπάθεια χειραγώγησης και φίμωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) με τα 20 εκατ. ευρώ που δόθηκαν με αδιαφάνεια, καθώς και από τα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα η ανεπάρκεια των μέτρων της», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Σημείωσε την απαράδεκτη στάση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κυρίου Πέτσα, που χρησιμοποίησε το κείμενο μιας παράνομης ηχογράφησης κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ως πολιτικό εργαλείο για να στρέψει την πληροφόρηση προς την κατεύθυνση που θέλει η ΝΔ και τόνισε ότι η αξιοπιστία του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Την ίδια στιγμή, παρακολουθούμε τον κύριο Γεωργιάδη, να προσπαθεί να απεκδυθεί του θεσμικού του ρόλου του Υπουργού και να καταφέρεται εναντίον δημοσιογράφων, να τους απειλεί με μηνύσεις και αγωγές επειδή κάνουν τη δουλειά τους και να ζητάει «να μπει φυλακή» η αρμόδια Εισαγγελέας Διαφθοράς παραβιάζοντας τη νομοθεσία που δεν επιτρέπει σε κρατικούς αξιωματούχους να τοποθετούνται δημόσια σε ανοικτές στη δικαιοσύνη υποθέσεις, σχολίασε ο Σ.Φάμελλος. Η στάση του κυρίου Γεωργιάδη παραβιάζει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ευρωπαϊκές Οδηγίες που δεσμεύουν τη χώρα. «Ο κύριος Γεωργιάδης δεν τοποθετείται δημόσια ως ένας απλός πολίτης αλλά τοποθετείται από Υπουργική καρέκλα. Προχώρησε ακόμη πιο πέρα από την πρόσφατη παρέμβαση του κυρίου Σκέρτσου στη Δικαιοσύνη στη δίκη Τοπαλούδη. Αν θέλει να τοποθετείται σαν απλός πολίτης να το κάνει από το σπίτι του».

Στάθηκε στη συνέχεια στα αδιαμφησβήτητα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, όπως είναι το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis, όπου υπήρξε δημόσια παραδοχή επηρεασμού των κυβερνητικών αρχών και των τιμών των φαρμάκων από τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς και το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσι που, συγκεκριμένα, αναφέρει ότι παρακινήθηκαν Έλληνες αξιωματούχοι να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην κυβέρνηση, στους Οργανισμούς και στα αρμόδια Όργανα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, υπέρ της Novartis Hellas. Αναφέρθηκε και στα 347 εκατ. ευρώ που η Novartis συμφώνησε να καταβάλει, στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με το Αμερικανικό δημόσιο για να κλείσει η υπόθεση, κάτι που επιβεβαιώνει την άσκηση αθέμιτων πρακτικών εκ μέρους της εταιρείας και συνεπώς, το σκάνδαλο, όπως και δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση.

Ο Σ.Φάμελλος έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας: «Η Προανακριτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο «στήθηκε» για να «καθαρίσει» το πολιτικό σκηνικό προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πίεση του κύκλου του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι της ΝΔ με στόχο να «σβήσει» τις πολιτικές της ευθύνες για την υπόθεση Novartis. Δεν αξίζει όμως στον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία να ασχολούμαστε, σήμερα, με τα πολιτικά παιχνίδια της ΝΔ και όχι με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Δυστυχώς, η λάσπη που πετάει η ΝΔ στον ανεμιστήρα και η πίεση που ασκεί η ΝΔ για να καλύψει την ανεπάρκεια της πολιτικής της στην οικονομία οδηγούν την πολιτική ζωή σε μία κατηφόρα που δεν ωφελεί την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή. Χρειάζεται αντιθέτως, μεγαλύτερη σοβαρότητα και σοβαροί χειρισμοί από τα κυβερνητικά στελέχη».

Print Friendly, PDF & Email