Με μία αναφορά στη σημερινή Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπου 353.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν, μία γενοκτονία που η ελληνική πολιτεία διεκδικεί να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, ξεκίνησε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Αναφέρθηκε στην ανάγκη μνήμης και τιμής στα θύματα και στην ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, στις κακουχίες των άνω του εκατομμυρίου προσφύγων, στη συνεισφορά τους στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στην ανάγκη να λάβουμε μαθήματα για να περιοριστούν και τα σύγχρονα φαινόμενα εκκαθαρίσεων, διωγμών και προσφυγιάς.

Σχετικά με την Προανακριτική Επιτροπή και την κατάθεση Καλογρίτσα σχολίασε ότι: «Εκτός από ένα πολιτικό γεγονός, η Προανακριτική Επιτροπή χρησιμοποιείται ως ένα προκάλυμμα για την κυβέρνηση ΝΔ με σκοπό να κρύψει τα όσα συμβαίνουν πραγματικά. Για τις είκοσι οκτώ (28) απευθείας αναθέσεις της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου, ύψους τεσσάρων (4) εκατ. ευρώ, με πάνω από δύο (2) εκατ. ευρώ υπερτιμολογήσεις και ζημία του κράτους σε εταιρείες που συστήνονται λίγες μέρες πριν τις αναθέσεις, για το εργασιακό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη που καταργεί ακόμη και το 10ωρο, επιτρέπει απλήρωτες υπερωρίες και θεσμοθετεί ωράρια-λάστιχο για να ικανοποιηθούν κάποιοι κολλητοί του συστήματος εξουσίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  για τους πλειστηριασμούς που θα απελευθερωθούν πλήρως από 1η Ιουνίου και την ταυτόχρονη εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, για την παραχώρηση της Διοίκησης και δικαιωμάτων και περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στον ιδιώτη μέτοχο και άλλα πολλά».

Από την Προανακριτική δεν έχει προκύψει κάτι εναντίον του Νίκου Παππά εκτός από κάποια SMS, τα οποία διαρρέουν από την προανακριτική -ποιος ξέρει με ποια σκοπιμότητα-, υπογράμμισε στη συνέχεια ο Σ.Φάμελλος και πρόσθεσε ότι, σε αντίθεση, οι καταγγελίες από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αλλοίωση των Πρακτικών της Προανακριτικής από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ, Σταύρο Κελέτση, έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Πρόκειται για ένα γεγονός, όπως σημείωσε, που θα οδηγήσει πιθανότατα και σε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής. Προκύπτει μάλιστα ότι το κομμάτι των Πρακτικών που αλλοιώθηκε και διαγράφηκε από τα πρακτικά, συμπεριλάμβανε την κατάθεση της κ. Τζάκρη και τις απαντήσεις του κ. Καλογρίτσα όπου αναιρούσε όσα είχε πει περί SMS του Νίκου Παππά. Σχολίασε πως η αλλοίωση των Πρακτικών είναι ένα απαράδεκτο γεγονός καθώς δεν μπορεί ένα όργανο με προανακριτικά καθήκοντα και μάλιστα της Βουλής να στιγματίζεται με μία τέτοια πράξη και θέτει σοβαρό ζήτημα παράβασης του προέδρου.

«Η Προανακριτική Επιτροπή δεν μπορεί να κρύψει τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό που ξέρουν οι πολίτες είναι ότι μιλάμε για μία άδεια που δεν πήρε ποτέ ο κ. Καλογρίτσας και η υποψηφιότητα του οποίου έμεινε εκτός του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτούμενες εγγυητικές. Το αστείο είναι ότι η ΝΔ προσπαθεί να μάς κατηγορήσει για μία άδεια που δε δόθηκε ποτέ σε έναν τάχατες καναλάρχη που δεν έγινε ποτέ, ο οποίος όμως είναι στενός συνεργάτης στελεχών της ΝΔ. Αν το συγκρίνουμε με τα άλλο γεγονός που είναι στη δημοσιότητα, η άδεια στον Καλογρίτσα δεν δόθηκε ποτέ αλλά, από την άλλη, η κ. Νικολάου έχει κάνει πράξη τις είκοσι οκτώ (28) απευθείας αναθέσεις ύψους τεσσάρων (4) εκατ. ευρώ και αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός», επισήμανε ο Σ.Φάμελλος.

Ξεκαθάρισε τέλος, ότι οι «καναλάρχες» επί ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαιναν στο γραφείο του Υπουργού για να πάρουν τηλεοπτικές άδειες όπως γινόταν επί ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά, για πρώτη φορά, επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε διαγωνισμός και οι καναλάρχες πλήρωσαν για να αποκτήσουν άδειες. Δεν ίσχυαν λοιπόν κανόνες «Άγριας Δύσης» και κολλητιλίκια. Ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει ότι συναντήθηκε και συζήτησε με όλους τους υποψήφιους, δεν υπάρχει τίποτε προβληματικό σε αυτό, και τελικά κατηγορείται ότι είχε καθοδηγητικό ρόλο την προετοιμασία του φακέλου του υποψηφίου που δεν πήρε τελικά άδεια και ο φάκελος απορρίφθηκε. Ο καθένας μπορεί λοιπόν να βγάλει τα συμπεράσματά του για την υποκρισία της ΝΔ.

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email