Στην υπόθεση Folli Follie που προσπαθεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ως αντιπερισπασμό για τα λάθη της στη διαχείριση της πανδημίας και στην οικονομική κρίση που δημιουργείται αλλά και στη σημερινή επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, επικεντρώθηκε η παρέμβαση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Για την υπόθεση Folli Follie

Όσοι προσπαθούν να αναδείξουν την υπόθεση Folli Follie σήμερα το κάνουν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα που έχει η χώρα μας. Κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία «ζορίζεται» εμφανίζει κάποιο «σκάνδαλο», όπως έγινε και πρόσφατα με τη «βίλα» του Αλέξη Τσίπρα. Όταν όμως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να κατατεθούν τα πόθεν έσχες για τα δάνεια όλων των πολιτικών προσώπων και τα μισθωτήρια και τα συμβόλαια του κυρίου Μητσοτάκη τότε «έσβησε» το σκάνδαλο, εξαφανίστηκε. Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με την υπόθεση Folli Follie. Η δικαιοσύνη μπορεί να διαλευκάνει οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση, δεν τίθεται κάποιο ζήτημα καθώς υπάρχει δήλωση του συντάκτη της Έκθεσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς στα email. Σχετικά τέλος με την τροπολογία για την οποία γίνεται λόγος, πρόκειται για μία τροπολογία που είχε ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία που δεν αφορά φυσικά την Folli Follie αλλά τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών, ένα θέμα που αφορά ειδικά τη Βόρεια Ελλάδα, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τον Έβρο. Και με νέα ρύθμιση, ως κυβέρνηση, η ΝΔ την επέκτεινε πάλι για τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών.

Δεν τίθεται κανένα θέμα εμβασμάτων ή μεταφοράς χρημάτων αυτό είναι σαφές. Είναι διαφορετικό ζήτημα η δωρεά, σε άσχετο και προγενέστερο χρόνο, σε νοσοκομείο από οποιοδήποτε φορέα. Σήμερα δηλαδή οι βουλευτές της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ζητήσουν από κάποιο ιδιωτικό φορέα ή Ίδρυμα κάποια δωρεά για τα νοσοκομεία που έχουν τόσες ανάγκες;

Τέλος, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που φέρεται ότι εμπλέκεται το όνομά τους σε κάποιο email έχουν προχωρήσει σε αγωγές, εξώδικα και καταγγελίες, αυτό είναι γνωστό και αυτό σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν κρύβονται.

Για την πανδημία

Η πανδημία στη Θεσσαλονίκη είναι κρίσιμο ζήτημα και συνδέεται με ευθύνες της κυβέρνησης και του κυρίου Μητσοτάκη, καθώς ζούμε εδώ και οκτώ (8) εβδομάδες σε συνθήκες lock down και δυστυχώς δε φαίνεται να υποχωρούν οι δείκτες. Οι ελλείψεις στον εξοπλισμό των νοσοκομείων και η υποστελέχωσή τους συνεχίζεται, μαθαίνουμε επιπλέον ότι μεταφέρονται στη Βόρεια Ελλάδα γιατροί από άλλες περιοχές της Ελλάδας αντί να γίνονται προσλήψεις.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι τι γίνεται τελικά με τα τεστ γιατί ο αριθμός τους παραμένει μειωμένος, γεγονός που δεν βοηθάει στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ένα θέμα που έχουμε επισημάνει πολλές φορές.

Η σημερινή επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη είναι μία απόδειξη του ποιος φταίει τελικά για τη Θεσσαλονίκη. Προκύπτει ότι ο κύριος Χαρδαλιάς έχει επιρρίψει τις ευθύνες σε αυτόν για όσα έγιναν ενώ, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι κύριοι Τζιτζικώστας, Κιρίζογλου, Καταϊτζίδης, που είναι οι Αυτοδιοικητικοί της περιοχής, αποκάλυψαν ότι είχαν ζητήσει από τον κύριο Μητσοτάκη να λάβει μέτρα τα οποία όμως τελικά δεν έλαβε. Η απόφαση αυτή αποτελεί ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης. Εκτός όμως από τις ευθύνες πρέπει σήμερα να δούμε τι θα κάνουμε για να στηρίξουμε την αγορά της Θεσσαλονίκης καθώς, οι έμποροι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαμαρτύρονται ότι δεν τους έχει στηρίξει ακόμη η κυβέρνηση.

Σε μία μεγάλη διάψευση οδηγείται τέλος και το θέμα των εμβολίων. Ενώ η κυβέρνηση μιλούσε, το προηγούμενο διάστημα, για δύο (2) εκατομμύρια εμβολιασμούς τον Ιανουάριο, θα γίνουν τελικά μόνο διακόσιες χιλιάδες (200.000) και βλέπουμε. Δεν πρέπει όμως το εμβόλιο να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Η χώρα μας δεν τα έχει πάει καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αυτό αποδεικνύει και η πρόσφατη έκθεση του Bloomberg όπου βρισκόμαστε στην 50η θέση από τις 53 χώρες που αξιολογήθηκαν στη διαχείριση της πανδημίας, με τη μεγαλύτερη επιπρόσθετα θνητότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν δε βλέπουμε τα λάθη, και τα καλύπτουμε όλα όπως κάνουν τα στελέχη της ΝΔ, φοβάμαι ότι δε θα κάνουμε και κάτι για να τα διορθώσουμε. Οπότε, έστω και τώρα, ζητάμε άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), αύξηση των τεστ και προσλήψεις νέων γιατρών και υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη.

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email