«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι στηρίζει και ακολουθεί τις εισηγήσεις των επιστημόνων και της επιστημονικής επιτροπής και ότι η πανδημία πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση τους κανόνες της επιστήμης. Και δεν άφησε ποτέ κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με τη χρήση της μάσκας και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Δυστυχώς όμως η αποσπασματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής δημιουργεί μπέρδεμα και ανασφάλεια στους πολίτες. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που δεν είναι επαρκής ο αριθμός των δρομολογίων και ο κόσμος στοιβάζεται, υπάρχει έλλειμμα και μπέρδεμα με τη λειτουργία των σχολείων, υπάρχει έξαρση με τα κρούσματα σε εργασιακούς χώρους και βιομηχανίες στη Βόρεια Ελλάδα, με τα γηροκομεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι προσλήψεις υγειονομικών και κυρίως γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Πώς γίνεται να επιτρέπονται 25 μαθητές ανά τάξη αλλά να απαγορεύονται οι συναθροίσεις για 9 άτομα και πάνω; Πώς γίνεται να είναι γεμάτα τα λεωφορεία αλλά να μπαίνουν περιορισμοί στη λειτουργία κάποιων καταστημάτων ακόμη και περιπτέρων; Αυτό το μπέρδεμα θα ήταν καλό να σταματήσει. Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες γιατί διαφορετικά τροφοδοτείται ένα κλίμα αναξιοπιστίας του κόσμου απέναντι στα μέτρα», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Ant1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σημείωσε όμως ότι τους υγειονομικούς κανόνες δεν τους εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Θα έπρεπε για παράδειγμα να είχε προβλεφθεί η είσοδος τουριστών στην Ελλάδα με τεστ για όλους κάτι που δεν έγινε. Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τους υγειονομικούς κανόνες όπως οφείλει και έχει ευθύνη και για την κατάσταση στα σχολεία, σχετικά με τον αριθμό μαθητών ανά τάξη αλλά και την απολύμανση, το προσωπικό καθαριότητας, τα λεωφορεία κλπ.. Την ίδια ευθύνη έχει και για τα μέσα μεταφοράς, και για την έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της και να προστατέψει την κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

Απάντησε τέλος στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε ότι η νεολαία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν τις καταλήψεις στα σχολεία, λέγοντας: «Ντροπή σας! Η κυρία Κεραμέως έκανε ό,τι μπορούσε για να μη λειτουργούν σωστά τα σχολεία. Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά αλλά και υγειονομικά ασφαλή, θέλουμε ισχυρά δημόσια σχολεία, χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών, ενώ εσείς, μάλλον πιστεύετε ότι η μόρφωση είναι μία παρωχημένη ιδέα, όπως ακούσαμε εχθές να λέει ο κύριος Μητσοτάκης. Και με αυταρχισμό ρίχνετε λάδι στη φωτιά αντί να λύσετε τα προβλήματα που θέτουν και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές».

Print Friendly, PDF & Email