«Καλωσορίζουμε τη Νέα Δημοκρατία στη λογική της αλληλεγγύης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, από το 2012, διαθέτουν ένα ποσοστό της αμοιβής τους σε Ταμείο Αλληλεγγύης για να υποστηρίζει ανάγκες της κοινωνίας. Διαθέτουν συνολικά το 40% της αμοιβής τους στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αλληλεγγύη ώστε, ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα και να αποπληρώνει τα δάνεια του κόμματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει, έως και να μηδενίζει σήμερα πια το δανεισμό του, ενώ ο δανεισμός άλλων κομμάτων φτάνει στα 530 εκατ. ευρώ»

«Η αλληλεγγύη για όλους έχει δημιουργήσει δίκτυα και δομές έμπρακτης αλληλεγγύης όπως κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν διανομή τροφίμων, δίκτυα παραγωγών – καταναλωτών “χωρίς μεσάζοντες” κ.ά. και συντάσσει ετήσια αναφορά για το έργο της, το οποίο και παρακολουθούμε και καλούμε τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν δημόσια τον απολογισμό της Αλληλεγγύης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ»

«Είμαστε προφανώς υπέρ της πρότασης για την απόδοση του 50% της αποζημίωσης των βουλευτών για μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης λόγω κορονοϊού και ζητάμε, επιπρόσθετα, το μέτρο να καταστεί υποχρεωτικό και όχι εθελοντικό, καθώς και να επεκταθεί και στους Προέδρους Οργανισμών, τους Γενικούς Γραμματείς και τους επικεφαλής Υπηρεσιών και Φορέων του δημοσίου όπου είχαμε, πρόσφατα μάλιστα, υψηλές αυξήσεις. Θέλουμε ακόμη η απόδοση του 50% να επεκταθεί στους τρεις μήνες και να είναι υποχρεωτική για όλους. Αυτή θα είναι και η πρόταση που καταθέτει η Όλγα Γεροβασίλη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σήμερα», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Οι αταίριαστοι».

Ρωτήθηκε στη συνέχεια για τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού, τα οποία, όπως σχολίασε, είναι ανεπαρκή, κάτι που γίνεται καταφανές όταν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης τόσο σε ύψος όσο και σε σχέση με την πραγματική τους επίπτωση στην οικονομία. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επεμβαίνει επί της ουσίας με πυροσβεστικά και αποσπασματικά μέτρα, καθώς και ότι στερείται σχεδίου για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη μέρα. Ανέφερε ως παράδειγμα το δώρο Πάσχα, όπου μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε να «διορθώσει» την πρότερη στάση του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών, κυρίου Σταϊκούρα. Η εκ των υστέρων επαναδιατύπωση και διόρθωση αλλά και η επέκταση  μέτρων της κυβέρνησης μέσω του κυρίου Μητσοτάκη φαίνεται ότι αποτελεί πλέον σταθερή τακτική της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα καθώς έχει επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα εκτός του δώρου Πάσχα.

«Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κανένα μέτρο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διακοπή κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Επίσης δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη μη διακοπή νερού και ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο) σε κανένα συμπολίτη μας, ενώ μάλιστα έχουμε κάνει επίσημα αυτήν την πρόταση στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του έχουμε ζητήσει να πάρει ξεκάθαρη στάση, εδώ και δύο εβδομάδες. Πρέπει να σταματήσει η αστειότητα με το επίδομα τηλεκατάρτισης των 170.000 επιστημόνων της χώρας, μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων κτλ. και να μπουν κανονικά στα μέτρα ενίσχυσης όσων πλήττονται από την πανδημία και όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Πρέπει επιπλέον να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους υγειονομικούς μας, γιατρούς και νοσηλευτές. Τέλος, δεν βλέπουμε κανένα σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, ενώ παρατηρούμε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υποεκτιμά και κυρίως υποτιμά τις επιπτώσεις της σημερινής κρίσης στη λειτουργία της οικονομίας», δήλωσε ο Σ. Φάμελλος κλείνοντας.

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email