«Με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν λύνονται τα προβλήματα της ακρίβειας. Αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία. Για αυτό και η κοινωνία ζητάει πλέον να φύγουν, γιατί είναι μια καταστροφική κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει άμεσα μέτρα, χωρίς δημοσιονομικό αποτύπωμα και επιβάρυνση των πολιτών, όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, το οποίο αφορά μόνο τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη το ότι δεν εφαρμόζει παρόμοια μέτρα, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι πολίτες, να εξασθενούν η οικονομία και η κοινωνία», τόνισε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σ.Φάμελλος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Σήμερα», με το δημοσιογράφο Δ. Οικονόμου.

Ο Σ.Φάμελλος υπενθύμισε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σεπτέμβριο του 2021, ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα καλύψει το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα για όλους τους καταναλωτές, καθώς οι αυξήσεις είχαν ήδη ξεκινήσει από τον Αύγουστο. Έκτοτε, έχουν περάσει 8 μήνες χωρίς η κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα, πέρα από ανεπαρκείς επιδοτήσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα στηρίζουν το ράλι τιμών. «Οι λογαριασμοί που παίρνουν οι πολίτες σήμερα έχουν την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και όχι την υπογραφή του πολέμου, γιατί αναφέρονται σε καταναλώσεις πριν από το ξέσπασμα του πολέμου. Η Ελλάδα κατείχε τα πρωτεία στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο και το Νοέμβριο, πριν από την μεγάλη έκρηξη τιμών στο φυσικό αέριο, όπως επίσης και τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2022. Είναι επίσης πρώτη και πάλι σήμερα, 26/04», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε υποσχόμενος ότι η Ελλάδα θα είναι πρώτη στην πρόοδο και στην προκοπή. Αντί γι’ αυτό είναι πρώτη στα θύματα της πανδημίας, πρώτη και στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση με επιλογή της έχει επιτρέψει την αισχροκέρδεια και είναι απολύτως ασυνεπής προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με καθορισμό ανώτατου περιθωρίου κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, και με υιοθέτηση του μοντέλου Ισπανίας-Πορτογαλίας για τα ουρανοκατέβατα κέρδη στο χώρο της ενέργειας, τα οποία ακόμα ψάχνει ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί, αν εφαρμοστεί, να οδηγήσει σε μείωση των χρεώσεων ρεύματος για τους πολίτες και τους επαγγελματίες κατά 50%», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email