Την προσπάθεια εκ μέρους στελεχών της κυβέρνησης να «φορτώσουν» στον ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των λαθών, των παραλείψεων και των αστοχιών της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» και την εκπομπή «Οι αταίριαστοι».

«Η κυβέρνηση αλλάζει κουβέντα όταν αυτή αφορά στα προβλήματα της παιδείας, στα αιτήματα και στα αίτια των καταλήψεων στα σχολεία. Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή στο τι ζητάει η νεολαία και όχι να παραπληροφορούμε και να φερόμαστε εναντίον της. Οι μαθητές και η νεολαία διεκδικούν ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή σχολεία, με μικρότερα τμήματα και περισσότερη καθαριότητα. Η κατάληψη αποτελεί μια μέθοδος αγώνα και πάλης και χρησιμοποιείται από όλες τις κοινωνικές ομάδες όταν τα αιτήματα και τα προβλήματα φτάνουν σε αδιέξοδα. Το αίτημα των καταλήψεων που είναι δημόσια παιδεία και ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες πρέπει να αξιολογηθεί από την κοινωνία. Τι θέλουμε ακριβώς να κάνουν τα παιδιά; Να κάτσουν δηλαδή στα σπίτια τους και να μη διεκδικούν τίποτα;»

«Στην παιδεία και στα σχολεία σήμερα υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα, σε θέματα καθαριότητας, εκπαιδευτικών και χρηματοδότησης. Και μπορούμε να μιλήσουμε με παραδείγματα: Υπάρχουν Δήμοι, όπως ο δήμος Θέρμης, για τους οποίους φέτος εγκρίθηκαν λιγότερες θέσεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, φέτος, οι εκπαιδευτικοί είναι κατά είκοσι χιλιάδες (20.000) λιγότεροι. Τρίτο παράδειγμα, υπάρχει Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο δήμο Πυλαίας που έλαβε μήνυμα με το οποία του ζητάνε να πάει θερμόμετρα, μάσκες και απολυμαντικά, ακόμη και χαρτί υγείας γιατί δεν έχουν στο σχολείο. Δεν μπορούμε λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης να ζητάμε από τους γονείς να καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας των δημοσίων σχολείων και να ελέγχουν αυτοί τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Αυτή η εικόνα αποδεικνύει τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στην παιδεία. Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης , είπε ότι οι κυρίες Κεραμέως και Ζαχαράκη θα πρέπει να πάνε σπίτι τους αν δεν μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και αυτά δεν τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.»

«Η κυβέρνηση και ειδικά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έκανε πραγματικές διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Καμία προετοιμασία για να έχουμε περισσότερους εκπαιδευτικούς, καλύτερες υγειονομικές συνθήκες, μικρότερο αριθμό μαθητών στις αίθουσες, βελτιωμένη τηλε-εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο».

Κλείνοντας, ο Σ.Φάμελλος τόνισε πως η κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί να ρίξει τις δικές της ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και στους μαθητές, πρέπει να επιδείξει μία πιο σοβαρή στάση καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες συνθήκες σε πολλά επίπεδα. «Πρέπει να ενισχυθεί η δημόσια Παιδεία, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ λόγω ιδεοληψίας. Γιατί είναι ξεκάθαρο γιατί δε στηρίζουν την παιδεία. Δε θέλουν να ενισχύσουν τα δημόσια σχολεία μας, δε θέλουν εκπαιδευτικούς, δε θέλουν καθαρίστριες αλλά θέλουν, να ενισχύσουν ιδιωτικά συμφέροντα και στην Παιδεία».

Print Friendly, PDF & Email