«Το μεγάλο ερώτημα για το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή προέδρου, είναι αν θα απαντήσει θετικά στην πρόταση να πάμε ως κοινωνία και ως χώρα προοδευτικά, δημοκρατικά και αριστερά. Σήμερα τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών ξεκινούν από κυβερνητικές επιλογές, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην υγεία, στην οικονομία, στην εργασία, στην ενέργεια λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης» σχολίασε σήμερα ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή «Σήμερα».

Σημείωσε ειδικότερα ότι: «Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μένουμε διακριτικά αμέτοχοι στην εσωτερική συζήτηση στο ΚΙΝΑΛ, σεβόμαστε τις διαδικασίες και την αυτονομία του κόμματος και περιμένουμε να ολοκληρωθούν. Μπορεί τα πρόσωπα να παίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική, αλλά αυτό που θα κρίνει την μελλοντική πορεία του ΚΙΝΑΛ είναι η πολιτική γραμμή που θα υιοθετήσει την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών».

Ξεκαθάρισε ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το ΚΙΝΑΛ έχει διατυπωθεί και αφορά σε «επιλογές του στο παρελθόν με τις οποίες έχασε την προοδευτική του αφετηρία και τις ανάγκες της κοινωνίας που εξέφραζε, εξαιτίας της συνεργασίας του με συντηρητικές δυνάμεις που το σημάδεψε». Πρόσθεσε δε πως «το ερώτημα είναι εάν το ΚΙΝΑΛ, μετά τις εσωκομματικές του εκλογές, θα μπορέσει να απαντήσει στα σημερινά πολιτικά επίδικα. Αυτό μας ενδιαφέρει».

Ο Σ. Φάμελλος σχολίασε την αγωνία εκ μέρους μερικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της Νέας Δημοκρατίας και του συστήματος εξουσίας για να πλήξουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ακόμη και μέσω της εσωκομματικής διαδικασίας του ΚΙΝΑΛ και είπε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται πως έχουν μεγάλη αγωνία να πλήξουν το φαινόμενο Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που όμως δεν είναι ένα φαινόμενο της στιγμής αλλά ένα φαινόμενο που εκφράζει τις ανάγκες της κοινωνίας. Για αυτό πολλές φορές κάποιοι επιλέγουν να «διαβάζουν» τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ  ως ανάχωμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σημείωσε δε ότι η επιλογή πολλών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να λειτουργούν με μονομέρεια και όχι με πλουραλισμό φαίνεται και από τη στάση που κρατάνε στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, όπου ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία δε δέχεται να εξεταστεί ο συντάκτης της λίστας για να κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, αυτή η αντιδημοκρατική μεθόδευση δεν αποτελεί θέμα συζήτησης στα Μέσα Ενημέρωσης.

Κλείνοντας την παρέμβασή του δήλωσε: «Η ανάγκη της κοινωνίας είναι να ζούμε καλύτερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά αποτελούν εργαλεία στην υπηρεσία της κοινωνίας για να ζει καλύτερα. Για να έχουμε μία πιο ισχυρή Ελλάδα, για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας, για να ζουν καλύτερα τα νοικοκυριά, να έχουν μικρότερο κόστος παραγωγής οι επιχειρήσεις και για να έχει ένα καλύτερο μέλλον η νεολαία. Το αντίθετο ακριβώς από όσα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email