«Το ερώτημα των εκλογών δεν είναι οι μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά αν η χώρα μας θα πάει καλύτερα. Είμαστε σε μία κατάσταση εδώ και καιρό που ο μήνας βγαίνει δύσκολα στα νοικοκυριά, υπάρχει μεγάλη στενότητα στην αγορά, ένα τεράστιο κόστος για την ελληνική κοινωνία από την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, η χώρα μας κλυδωνίζεται από σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας, έχουμε παραβίαση του Συντάγματος, το Μέγαρο Μαξίμου έχει φτάσει να παρακολουθεί και να βάζει κωδικούς αριθμούς στους Υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτή η πορεία πρέπει να ανατραπεί και να ξαναγυρίσει η δικαιοσύνη. Σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Σ.Φάμελλος επεσήμανε ότι η προοδευτική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Ελλάδα είναι να ανέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθούν άδικοι φόροι και να δοθεί τέλος στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και των ενεργειακών εταιρειών. «Δεν είναι δυνατό να έχουμε 2,35 δισ. ευρώ κέρδη στα δύο διυλιστήρια της χώρας στο πρώτο 9-μηνο που αναμένεται να ανέβουν στα 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους και από αυτά τα κέρδη να επιστρέψουν τελικά στους καταναλωτές το πολύ 700 εκατ. ευρώ», τόνισε.

Αναφερόμενος στην υποφορολόγηση-χατίρι προς τα διυλιστήρια, ο Σ.Φάμελλος τόνισε την ανακολουθία της κυβέρνησης: «Ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη Βουλή το Μάρτιο για 90% φορολόγηση υπερκερδών στον άλλο ενεργειακό κλάδο, του ρεύματος. Τώρα αλλάζει τον συντελεστή φορολόγησης και χαρίζονται 2 δισ. στα διυλιστήρια, όπως ακριβώς έγινε και με τι με τους ηλεκτροπαραγωγούς όπου από 2,2 δισ. ευρώ, τα υπερκέρδη «μαγειρεύτηκαν» σε 415 εκατ. ευρώ», σημείωσε.

Ξεκαθαρίζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στην τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και στο Market Pass, ο Σ.Φάμελλος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει όλες τις ενισχύσεις προς την κοινωνία αλλά είναι αντίθετος απέναντι στην υποφορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστήρια και η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να ξεκαθαρίσει τι προτείνει και τι φορολογικό συντελεστή θα φέρει τελικά στη Βουλή για τα άδικα υπερκέρδη.

Ερωτώμενος για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στο συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας, ο Σ.Φάμελλος επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. «Από τη φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών των διυλιστηρίων προκύπτει άνετα το 1,5 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή, οριζόντια, για ένα χρόνο. Και φυσικά αυτή είναι η δέσμευσή μας, όμως το βασικό είναι ότι με μία προοδευτική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα υπήρχαν εξαρχής αυτά τα υπερκέρδη. Θα υπήρχε έλεγχος στην αγορά και στις ενεργειακές εταιρείες», σημείωσε, παρατηρώντας ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν είναι στην πραγματικότητα μείωση της ακρίβειας αλλά ένα εργαλείο «μάρκετινγκ» των μεγάλων σουπερμάρκετ, που περιορίζει προσωρινά και για λίγα προϊόντα τις τιμές, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα οι ανατιμήσεις καλπάζουν.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την επικείμενη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στην τροπολογία της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και το Market Pass, o Σ.Φάμελλος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αντίθετος στην υποφορολόγηση των διυλιστηρίων που φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση. «Το ένα (1) ευρώ την ημέρα που δίνει η κυβέρνηση ανά νοικοκυριό αντιπαρατίθεται με το χατίρι που κάνει στα διυλιστήρια με την υποφορολόγησή τους και τα υπερκέρδη που θα κρατήσουν, εφόσον ο φορολογικός συντελεστής κατέβει από το 90% στο 33%, χαρίζοντάς τους ουσιαστικά σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε.

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email