«Φυσικά και έχει νόημα η συζήτηση για την κρίση του ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος από τον Άρειο Πάγο, όπως και για τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης με στόχο τον αποκλεισμό της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά, πάνω από όλα, πρέπει να τονίσουμε ότι η ιδεολογία και οι αντιλήψεις αυτού του μορφώματος είναι ενάντια στη ζωή, στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στην ισότητα όλων των ανθρώπων. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι πρόκειται για φασίστες και ναζί που εκφράζουν μισαλλοδοξία, ρατσισμό και χρησιμοποιούν και βία. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και η συμμετοχή σε αυτό το μόρφωμα ενός πρώην δικαστικού προσβάλλει και τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, όλα αυτά που εμείς υπερασπιζόμαστε», σημείωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Open TV» και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό έξω από Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) όπου, αστυνομικός παραβίασε την εντολή που του είχε δοθεί κεντρικά να μην διέλθει από την Πατησίων και τελικά βρέθηκε να πυροβολεί τέσσερις (4) φορές στον αέρα, σχολίασε ότι το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας περί ασφάλειας έχει καταρρεύσει.

Ανέφερε το παράδοξο στη Θεσσαλονίκη όπου, υπάρχει κατ’ όνομα πανεπιστημιακή αστυνομία την οποία φυλούν τα ΜΑΤ όταν, στην Περιφέρεια Β’ Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν περιπολικά και επαρκής στελέχωση αστυνομικών. «Ακόμη και στα θέματα ασφάλειας η κυβέρνηση έχει επιλέξει να επιδεικνύει μία εικόνα αυταρχισμού ιδιαιτέρως προς τη νεολαία χωρίς όμως να υπηρετεί ουσιαστικά την ασφάλεια των πολιτών».

Έθεσε ακόμη ερωτηματικά σχετικά με την υπόθεση Greek Mafia και τη δολοφονία του Καραϊβάζ. «Ακούμε πολλά λόγια από τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά δεν βλέπουμε ασφάλεια στην πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε τέλος: «Εμείς σεβόμαστε απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους. Ο κος Μητσοτάκης είναι αυτός που επιχειρεί να μεταφέρει τη δική του ανασφάλεια στη χώρα όταν λέει ότι αν δεν είναι αυτός πρώτος θα γίνουν δεύτερες και τρίτες εκλογές. Προσβάλλει μάλιστα το Σύνταγμα όταν λέει, κάτι που βέβαια δεν θα συμβεί, ότι ακόμη και εάν λάβει διερευνητική εντολή στις πρώτες εκλογές θα την παραδώσει αμέσως γιατί το μοναδικό το μέλημα είναι να «κάψει» την απλή αναλογική. Η Ελλάδα πρέπει την επόμενη μέρα των εκλογών να έχει κυβέρνηση. Μία προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email