«Η αμηχανία και η απουσία επιχειρημάτων εκ μέρους των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται σε δημόσιες εμφανίσεις τους, όταν επιλέγουν να μιλούν σχεδόν μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντί να αναφέρονται στο έργο της κυβέρνησης αυτήν την τετραετία. Όμως τα αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας βιώνουν οι πολίτες, αυτό είναι το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα: η δεύτερη από το τέλος θέση της Ελλάδας σχετικά με την αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη, οι πρωτιές στην ακρίβεια των τιμών χονδρεμπορικής ρεύματος στην Ευρώπη, η ακραία ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά ενώ, ταυτόχρονα τα δύο διυλιστήρια της χώρας απολαμβάνουν τρία (3) δισ. ευρώ μόνο για το 2022 και άλλα τρεισήμισι (3,5) δισ. ευρώ άδικα υπερκέρδη οι πάροχοι ρεύματος. Αυτός είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Φτωχοποίηση ακόμη και των μεσαίων στρωμάτων αλλά, ακόμη και παραβίαση των συνταγματικών κανόνων της δημοκρατίας μας» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή «Σήμερα».

Τόνισε πως η ακρίβεια ξεκίνησε στην Ελλάδα πολλούς μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία πίσω από τον οποίο προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις ευθύνες της, εφόσον και η ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2021, δηλαδή επτά (7) μήνες πριν την εισβολή. «Τα γεωργικά εφόδια, τα λιπάσματα, το πετρέλαιο για τα τρακτέρ στα ύψη και οι αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν. Αυτό είναι κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι μεγάλες ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα διατροφής στο σούπερ μάρκετ ακόμα και με μικρότερες ποσότητες προϊόντων, και αυτό είναι έργο κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο Σ.Φάμελλος πρόσθεσε πως την ίδια ώρα που η πλειοψηφία της κοινωνίας φτωχοποιείται,  ταυτόχρονα πλουτίζουν λίγοι, κολλητοί του Μεγάρου Μαξίμου και τα γαλάζια παιδιά που έχουν πέσει σαν ακρίδες στους δημόσιους φορείς. «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά βιώνουμε ταυτόχρονα μία βαθύτατη προσβολή της δημοκρατίας στην Ελλάδα και έχουμε γίνει το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη. Παραβιάζονται οι συνταγματικές προβλέψεις για το απόρρητο των επικοινωνιών, αλλά και η ανεξαρτησία των «Ανεξάρτητων» Αρχών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Άρα εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ελλάδα έχουμε την κοινωνία και τη δημοκρατία σε κρίση».

Σχολίασε πως είναι ντροπή για τη χώρα μας η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA να ερευνά τις υποκλοπές στην Ελλάδα και τόνισε ότι: «το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι η αλλαγή και είναι Μητσοτάκης ή δημοκρατία, Μητσοτάκης ή Τσίπρας, αισχροκέρδεια ή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο κος Μητσοτάκης έχει προσβάλλει τη δημοκρατία και εξαιτίας του ζούμε μία από τις χειρότερες στιγμές από τη Μεταπολίτευση και μετά». Σημείωσε όμως πως ο κος Μητσοτάκης εδώ και επτά χρόνια κρύβεται και αποφεύγει ένα debate σε τηλεοπτικό ή δημόσιο χώρο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέλεξε έτσι κι αλλιώς την απλή αναλογική για να υπάρξει στην Ελλάδα μία συμμαχική προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών. Και φυσικά μια προοδευτική κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για τη στήριξη της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Είτε με διάλογο και συναινέσεις, είτε με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είτε με τις νομικές πράξεις, που περιλαμβάνουν ακόμη μία προανακριτική επιτροπή για τις υποκλοπές, θα πρέπει σε όλα να χυθεί άπλετο φως και να υπάρξουν απαντήσεις».

Σχετικά με την τροπολογία, το νομοθέτημα για την αποτροπή της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής από την είσοδο στη Βουλή είπε: «Θεωρούμε ότι είναι ένα μείζον ζήτημα με βαρύνουσα σημασία και για αυτό θα κάνουμε εξαίρεση από την απόφασή μας να μην ψηφίζουμε νομοθετήματα της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές και θα συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη ψηφοφορία στη Βουλή. Είναι θετικό ότι τα περισσότερα τουλάχιστον κόμματα έχουν συμφωνήσει στο ότι χρειάζεται μία διάταξη ώστε να μην επανεμφανιστούν ναζιστικά μορφώματα στη Βουλή. Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται όμως από μεγάλη ασάφεια.  Αντίστοιχους προβληματισμούς έχει καταθέσει και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για τον προσδιορισμό των εγκλημάτων που αμφισβητούν την πολιτειακή οργάνωση. Εμείς λέμε να οριστούν ξεκάθαρα οι νεοναζί και η ρατσιστική βία. Θα μπορούσαμε να δεχτούμε την πρόταση του κ. Αλιβιζάτου, δείχνοντας διάθεση σύγκλισης που περιλαμβάνει τα εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των τρομοκρατικών πράξεων».

Παρακολουθείστε απόσπασμα από την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email