«Κανείς δεν μπορεί να είναι επί της αρχής κατά της αξιολόγησης αρκεί όμως να μάς αφορά όλους, υφιστάμενους, προϊστάμενους και πολιτική ηγεσία και να αξιολογήσουμε και τα μέσα που χρειάζονται για να παρέχουν υπηρεσίες οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ΝΔ μιλάει για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών χωρίς όμως να αξιολογούμε τα σχολεία και τα μέσα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν τη δουλειά τους, ούτε το εάν είναι στελεχωμένα επαρκώς, ούτε εάν είναι κατάλληλες οι υποδομές. Αξιολόγηση αλά ΝΔ είναι επίσης να μην αξιολογούμε εάν η πολιτική της στην παιδεία λειτουργεί προς όφελος της ιδιωτικής και όχι της δημόσιας εκπαίδευσης. Άρα πρέπει να αξιολογείται συνολικά και το έργο της πολιτείας, δηλαδή για τα σχολεία να αξιολογήσουμε και το έργο του Υπουργείου Παιδείας», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Αναφέρθηκε και στο παράδειγμα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης λέγοντας: «πώς θα αξιολογήσουμε το έργο των ΔΕΥΑ όταν έχουν οδηγηθεί σε χρεωκοπία εξαιτίας του τεράστιου ενεργειακού κόστους ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούν να κάνουν προσλήψεις προσωπικού; Πώς θα αξιολογήσουμε τους εργαζόμενους; Το κυβερνητικό έργο πρέπει να αξιολογήσουμε πρώτα από όλα και φυσικά και τις πολιτικές των δημοτικών αρχών».

Σχολίασε πως οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν για τα πραγματικά τους προβλήματα: «για το εάν θα έχουν πρόσβαση σε φτηνό ή ακριβό νερό, για το εάν θα έχουν καθαριότητα στους δήμους, εάν τα σχολεία θα είναι στελεχωμένα με καλές κτιριακές υποδομές. Φέτος για παράδειγμα έκλεισε το νηπιαγωγείο στον Λουδία, χωριό της περιφέρειας Β’ Θεσσαλονίκης, με 6 μαθητές-νήπια ,και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην κλείσει αλλά, η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να κάνει κάτι για αυτά τα παιδιά. Για αυτό λοιπόν πρέπει να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί ή η κυβέρνηση που έκλεισε το νηπιαγωγείο;»

Πρόσθεσε ότι: «μπροστά στο ενδεχόμενο να μη γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, όπως αποκάλυψε πολύ πρόσφατα ο κος Σκυλακάκης, χρειάζεται πρώτα από όλα να αξιολογήσουμε την πολιτική επιλογή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη που επιλέγει να μη γίνονται προσλήψεις στη δημόσια παιδεία και να μην έχουμε καλύτερα δημόσια σχολεία. Σαφέστατα και οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να τηρούν τον όρκο τους και να αξιολογούνται αλλά να μην κρύβονται από την αξιολόγηση αυτοί που έχουν τις ευθύνες!».

Ο Σ.Φάμελλος στάθηκε στη συνέχεια στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα στο ότι δεν είναι τελικά κοστολογημένο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δήθεν ζητούσε την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε πριν από δύο εβδομάδες συνέντευξη Τύπου όπου αποκάλυψε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περίοδο 2024-2026, όπως παραδέχτηκε προχθές και ο κος Σκυλακάκης, δηλαδή ο τέως αναπληρωτής υπουργός οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Ο κος Σκρέτσος δήλωνε μέχρι πρότινος ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο. Από τον κ. Σκυλακάκη προέκυψε ότι είναι ψέμα τόσο ότι είναι κοστολογημένο, όσο και ότι τα όσα υπόσχονται προεκλογικά αποτυπώνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας της περιόδου 2024-2026. Δεν υπάρχουν προσλήψεις, προβλέπονται μειωμένες δημόσιες δαπάνες, δεν υπάρχουν αυξήσεις στο δημόσιο, δεν υπάρχει αύξηση 25% για τον ιδιωτικό τομέα αλλά μόνο 1,3% στην 4ετια, οι 10.000 προσλήψεις για τις οποίες κάνει λόγο ο κος Μητσοτάκης στην υγεία αφορούν μόνο σε αντικατάσταση κενών θέσεων λόγω συνταξιοδότησης και όχι τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό μάς προκαλεί ανησυχία λοιπόν για τη στελέχωση των σχολείων, για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των δημόσιων υπηρεσιών», είπε κλείνοντας.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο εδώ

Print Friendly, PDF & Email