Με θλίψη και περισυλλογή όλοι οι Θεσσαλονικείς πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Μητροπολίτη Λαγκαδά – Λητής και Ρεντίνης  Ιωάννη, που στερεί από το ποίμνιό του έναν διακεκριμένο ιεράρχη αλλά και από τη περιφέρειά του έναν άγρυπνο και άοκνο υπερασπιστή της ευημερίας των συμπολιτών μας.

Συνομιλητής όλων, έξυπνος, αεικίνητος, κοινωνικά ευαίσθητος, λόγιος, ενημερωμένος και ειλικρινής, επικεντρωνόταν στη λύση, προσπαθώντας να θεραπεύσει το πρόβλημα, συντελώντας παράλληλα στη δημιουργία υποδομών, κοινωνικής συνοχής  και ομοψυχίας σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Η προσωπική μας γνωριμία και συνεργασία στη προσπάθεια προαγωγής της κοινωνίας μας, χαρακτηρίστηκε σε όλες τις περιπτώσεις από σεβασμό για την αφετηρία και το ρόλο των θεσμών και της Εκκλησίας και ευτύχισε σε θετικά αποτελέσματα, υπηρετώντας τον κοινό μας τόπο, την αγάπη για τον άνθρωπο και με ιδιαίτερη φροντίδα για τη νέα γενιά. Ήμουν μάρτυρας της αγάπης του για τον άνθρωπο, τον τόπο μας, το περιβάλλον, την ιστορία μας αλλά και την μεγάλη του αγκαλιά για τη νεολαία μας. Οι διδαχές του και το παράδειγμά του θα συνοδεύουν τη ζωή μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλειά του τόσο στη φυσική όσο και στη πνευματική και τοπική οικογένειά του.

Σωκράτης Φάμελλος

Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Print Friendly, PDF & Email