Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, συνάντησε τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα, Τιγκράν Μκρτσιάν, με τον οποίο συνομίλησαν για τις εξελίξεις στην Αρμενία και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά την στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαιτζάν.

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επίθεση του Αζερμπαιτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τον εκτοπισμό των κατοίκων του από τις εστίες τους. Τόνισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην προώθηση συμφωνίας βιώσιμης ειρήνης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξομάλυνσης των Βρυξελλών και την καταδίκη οποιασδήποτε αζερικής προσπάθειας παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Αρμενίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η εγγύηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των Αρμενίων του Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιθυμούν να επιστρέψουν στις εστίες τους, όπως και την προστασία, από τη διεθνή κοινότητα, των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Print Friendly, PDF & Email