Σ. Φάμελλος: Κανένα προαπαιτούμενο στο διάλογο – Εθνική σύνταξη για όλους τους αγρότες

Ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες χωρίς προαπαιτούμενα επιδιώκει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι:

«Δεν υπάρχει κανένας άλλο όρος από την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση εκτός από το να υπάρχει σύνταξη για τον αγρότη και την αγρότισσα. Η πρόταση της κυβέρνησης για την αγροτική σύνταξη 384 εθνική σύνταξη από τον ΟΓΑ η σύνταξη είναι 158 με μία αύξηση εισφορών 10 με 13 ευρώ το μήνα.» Αναφερόμενος στην χθεσινή εκδήλωση για το αγροτικό στη Ραδαιστό στο Δ. Θέρμης διέψευσε ότι ακυρώθηκε η εκδήλωση όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ. Αντιθέτως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε κανονικά και διήρκεσε τουλάχιστον 2.5 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι: «τέθηκαν ερωτήσεις από εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της περιοχής και κομμάτων στην αρχή της εκδήλωσης όμως δεν θέλησαν να ακούσουν τις απαντήσεις και αποχώρησαν μαζί με τα κανάλια»  πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

Δεν αλλάζει τίποτα στο φορολογικό των αγροτών με παρέμβαση της κυβέρνησης

Ειδικότερα για το φορολογικό ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι με παρέμβαση της κυβέρνησης τον Αύγουστο, το φορολογικό των αγροτών θα παραταθεί για δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι οι αγρότες θα πληρώσουν 13% όπως και πέρσι. «Δεν αλλάζει τίποτα στο φορολογικό» πρόσθεσε.

Αιτιολόγησε τις κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς υπέστη πλήγμα ο αγροτικός τομέας από τις πολιτικές των προηγούμενων χρόνων. Ειδικότερα υποστήριξε: «αντικειμενική η αγωνία των αγροτών για το μέλλον τους που εκφράζεται στις κινητοποιήσεις αλλά αυτό δεν συγκρίνεται ότι πολλά κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. εκπέμπουν την πρόταση να μην βρεθούν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό για κομματική εκμετάλλευση όπως και την ξεκάθαρη συμμετοχή στελεχών της Χ.Α. στην πρόκληση επεισοδίων και την εκμετάλλευση των κινητοποιήσεων ακόμα και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χ.Α. στο κοινοβούλιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τέλος ότι πρέπει να κινητοποιούνται οι αγρότες, αλλά «να απομονώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία καθώς και την εκμετάλλευση από τους νεοδημοκράτες που προσπαθούν να επιβάλλουν τη δήμευση των αγροτικών επιδοτήσεων και την ιδιωτική ασφάλιση σύμφωνα με όσα ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στη Βουλή».

Πηγή: www.avgi.gr

Δείτε την εκπομπή (από 49:15) εδώ

Print Friendly, PDF & Email