Κατά την τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή της ΕΡΤ Πολιτική Επικαιρότητα με την Μάριον Μιχελιδάκη και Φάνη Παπαθανασίου, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι “Η συμφωνία είναι μια δύσκολη συμφωνία που έχει και χαρακτηριστικά λιτότητας, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο. Ωστόσο, επιβάλλονται μέτρα τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν παράλληλα με τη συμφωνία, μέτρα τα οποία μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ολοκληρώσει”:

  • Τα άμεσα μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων.
  • Οι μεταρρυθμίσεις του κράτους  τις οποίες, δυστυχώς, ο δικομματισμός όχι μόνο δεν έκανε τόσα χρόνια, αλλά δημιούργησε ένα κράτος καθ’ εικόνα και ομοίωση των κομμάτων του, γεγονός που δεν αρνούνται ούτε τα ίδια.
  • Η διαπραγμάτευση του χρέους.
  • Το ζήτημα των δημοκρατικών τομών της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει τα δημόσια έργα, τις συχνότητες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα δάνεια των τραπεζών, τον χώρο του αθλητισμού. Επιπλέον, θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα των θητειών των Βουλευτών.
  • Η αναπτυξιακή οικονομική στρατηγική της χώρας. Η Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, μονάχα αποσπασματική και κατά περίπτωση οικονομική πολιτική. Οφείλουμε να στρέψουμε την οικονομία και το εισόδημα στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, με νέα μεταποίηση, αλλά και με νέα τεχνολογία.

Δείτε την εκπομπή (από το 1:18) εδώ

Print Friendly, PDF & Email