Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το σημερινό Νομοσχέδιο ολοκληρώνει μία πολύ δύσκολη περίοδο της χώρας μας. Μία κακοτράχαλη και δύσβατη περίοδο, μία περίοδος στην οποία η Ελλάδα καταδικάστηκε σε πολλαπλή χρεοκοπία, από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Τις Κυβερνήσεις αυτές, που πολλά στελέχη τους σήμερα, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν με αντικοινοβουλευτικό τρόπο τη συζήτηση και να παρεμποδίσουν τη συζήτηση αυτού του Νομοσχεδίου, εμποδίζοντας ουσιαστικά τη χώρα μας να φθάσει στην αξιολόγηση. Στο τέλος μιας διαδρομής χρέους, που οι ίδιοι, την έχουν καταδικάσει τα τελευταία χρόνια.

Δεν αντέχουν, προφανώς, τη πλήρη τους αποκαθήλωση. Χρεοκόπησαν τη χώρα. Δεν την χρεοκόπησαν απλώς την Ελλάδα. Τροφοδότησαν και τροφοδοτήθηκαν, από ένα σύστημα βαθιάς διαπλοκής. Που η διαπλοκή τελικά, έγινε το DNA τους. Έγινε το είναι τους. Και δεν  μπορούν να ζήσουν πια, χωρίς αυτή. Και προσπαθούν να αναιρέσουν την προσπάθεια των Ελλήνων, να σηκώσουν κεφάλι. Να γίνουν Ευρωπαίοι, να ζήσουν τίμια και να προοδεύσουν. Γιατί ο ελληνικός λαός, ένοιωσε στο πετσί του τι σημαίνει διαπλοκή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και το ένοιωσε και στη τσέπη του.

Και για να συνεχίσουν αυτό το παιχνίδι εξουσίας, στο οποίο είναι πάρα πολύ ικανοί, το ομολογώ, επένδυσαν σε μία νέα χρεοκοπία. Στην αριστερή παρένθεση. Και δεσμεύθηκαν ότι θα φύγουν και από τη χώρα, γιατί δεν θα υπάρχει Κυβέρνηση και θα καταστραφεί η Ελλάδα.

Όμως μένουμε Ελλάδα. Είμαστε εδώ και προοδεύει η Ελλάδα. Δεν τους αρέσει. Δεν βολεύονται. Τα κοστούμια δεν τους κάνουν, γιατί δεν είναι υπουργικά. Και εάν δεν είναι υπουργικά, δεν τακτοποιούν τη διαπλοκή, την οποία υπηρέτησαν τόσα χρόνια.

Όμως η χώρα, ευτυχώς, άντεξε. Και άντεξε χωρίς αυτούς και αυτό είναι καλλίτερο νέο. Είναι το καλλίτερο αποτέλεσμα. Σήμερα όμως, δεν συζητάμε για ένα εύκολο Νομοσχέδιο. Είναι ένα δύσκολο Νομοσχέδιο, το οποίο, εμπεριέχεται, απόλυτα και πλήρως, στη Συμφωνία που ψηφίσαμε και ψηφίσατε τον Αύγουστο στη Βουλή. Ας σκεφτούμε όμως, γιατί υπήρξε αυτή η Συμφωνία;

Θυμάστε τους αριθμούς ΤΖΟΚΕΡ του Τσακαλώτου;

25% μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Ταυτότητα, υπογραφή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

28% Ανεργία. Υπογραφή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

33% Φτώχεια. Υπογραφή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Για αυτό το λόγο φθάσαμε στη Συμφωνία.

Γιατί υποθήκευσαν, χρεοκόπησαν και αποδιάρθρωσαν τη χώρα. Για ποιο άλλο λόγο;

Γιατί η μόνη αξία της πολιτικής τους, ήταν η επανεκλογή, η καρέκλα. Η κυρία Μπακογιάννη, από το βήμα αυτό, λίγο προηγουμένως, ήταν ξεκάθαρο τι εννοεί. Με κατηγόρησε ότι αγωνίζομαι για τον κοινοβουλευτικό μου ρόλο, για τη καρέκλα. Αυτό είναι το κριτήριό σας. Έτσι διαβάζετε την πολιτική. Μόνο η καρέκλα σας ενδιαφέρει. Εμείς όμως για το λαό κάνουμε πολιτική. Δεν κάνουμε για τη καρέκλα, που μάθατε εσείς.

Και τελικά, ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής; Αυτού του θεάτρου που παίζουν και σήμερα εδώ; Υπέρμετρος δανεισμός, καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, ανεργία, ημέτεροι, κουμπάροι, δομημένα ομόλογα, ΚΕΕΛΠΝΟ κύριε Γεωργιάδη, σύστημα προμηθειών στη Δημόσια Υγεία, σπατάλη, σπατάλη, σπατάλη. Κολλητιλίκια και καθαίρεση όλων των Γενικών Διευθυντών, μέσα σε ένα βράδυ, από τον κύριο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αξιοκρατία την οποίαν είχατε. SIEMENS, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Παπασταύρου, λίστες, PANAMA PAPERS, όλοι μέσα ήταν. Εμείς λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε τώρα; Να μην παλέψουμε;

Προφανώς, θα κάνουν προβοκάτσιες για να καλύψουν το δικό τους παρελθόν και να ξαναγυρίσουν στην εξουσία. Εδώ, πέρα από το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα, προσπάθησαν να υπονομεύσουν την διαπραγμάτευση της χώρας. Εδώ και 15 μήνες, διαπραγματευόμαστε, αλλά  έχουμε την Τρόϊκα εσωτερικού που προσπαθεί να κόψει τα πόδια των Ελλήνων, όχι της Κυβέρνησης. Αμφισβήτησαν την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Αμφισβήτησαν την Eurostat, αμφισβήτησαν τα στοιχεία, τη Συμφωνία του έκτακτου Euro group, με μόνο σκοπό ποιόν;

Να αμφισβητήσουν τη χώρα. Κατηγόρησαν τους Ευρωπαίους, για ένοχη υποστήριξη της Κυβέρνησης. Είναι δυνατόν αυτό, να είναι εκπροσώπηση στην Ελληνική Βουλή; Και να έχουν το θράσος να μιλάνε μέσα εδώ;

Είναι γεγονός ότι ζήσαμε πολλαπλούς και επικίνδυνους εκβιασμούς και πάρα πολλά ψέματα. Όμως προσέξτε. Στο τέλος του 2014, η χώρα, είχε αποτύχει στην αξιολόγηση, είχε 20 δισεκατομμύρια μπροστά της και κατέληξε, παρά τους εκβιασμούς, τα capital controls, την πλήρη αποδιάρθρωση της παραγωγής, γιατί δεν είχαμε να διαπραγματευθούμε μία οικονομία που υπάρχει. Να καταλήξουμε σε μία Συμφωνία, επώδυνη για εμάς. 5,4 δις, προσαρμοσμένη περίπου 1 δις το χρόνο, η οποία όμως είναι πολλαπλώς καλλίτερη γιατί; Γιατί έχει μέσα και το χρέος και τις πληρωμές του Δημοσίου και τροφοδοτεί πλέον την αγορά. Με το πακέτο Γιούνκερ, με το ΕΣΠΑ, με τον Αναπτυξιακό Νόμο, με την ποσοτική χαλάρωση και έχει πλέον ελπίδα η Ελλάδα, σε έναν δύσκολο δρόμο που την είχατε καταδικάσει εσείς.

Σας ενοχλεί ότι υπάρχει προοπτική της χώρας. Σας ενοχλεί ότι ξεφύγαμε από το χρέος.  Αλλά υπάρχει και το ψέμα. Το ψέμα που λέει π.χ., ότι παρότι η χώρα μας έχει τρία στα πέντε μέλη του ταμείου περιουσίας και δεν είναι ταμείο πώλησης, όπως είχατε κάνει μέχρι τώρα εσείς, είναι ταμείο αξιοποίησης, κατά τα γαλλικά πρότυπα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις.

Τι κρύβεται; Ότι το ελληνικό κράτος έχει δικαίωμα βέτο στους δύο εκπροσώπους της μειοψηφίας των ξένων. Το κρύβεται, βέβαια, αυτό. Γιατί μάθατε να λέτε ψέματα.

Παρουσιάσατε με την ομιλία σας εδώ ότι έχει 7.500 σελίδες το νομοσχέδιο. 292 είναι οι σελίδες. Διαβάζονται άνετα βέβαια και θα τις διαβάσουμε, γιατί εμείς θα τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών και την εκπροσώπηση. Εσείς, μάλλον, δεν θα το διαβάσετε όπως συνηθίσατε, γι’ αυτό λέτε ότι είναι πάρα πολλές οι σελίδες.

Να πω όμως και κάτι άλλο ως παράδειγμα και επιτρέψτε μου, κ. Αμυρά. Ακούμε και κροκοδείλια δάκρυα για τους παραγωγούς και πλήττεται λέει η ελληνική ζυθοποιία και η ελληνική παραγωγή από το νομοσχέδιο.

Να σας διαβάσω, λοιπόν, την ανακοίνωση του συνδέσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος, που εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον φόρο 3% επί του ζύθου, καθώς δίνεται επιτέλους λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Σχετικά με τις αυξήσεις συντελεστών, αντιλαμβανόμαστε ότι οι κρίσιμες στιγμές που περνάει η πατρίδα επιβάλλουν την υιοθέτηση μέτρων, αλλά η αύξηση του συντελεστή επιμερίζει κατά τρόπο αναλογικό και δίκαιο τα πρόσθετα βάρη, στα οποία καλείται να ανταποκριθεί ο κλάδος μας και συμφωνούν με αυτή την επιλογή.

Το καταθέτω, γιατί έχετε κάνει μια σπέτουλα και μια τρομολαγνεία και τρομοκρατία ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες διαφωνούν. Εδώ πέρα βλέπετε, λοιπόν, και σας το καταθέτω γιατί είναι ο σύνδεσμος που είχε έρθει εδώ όταν συζητήσαμε για το πρόσθετο τέλος στις ζυθοποιίες. Αυτό όμως που πρέπει να πούμε, θα το πούμε, βέβαια, στη συζήτηση κατ΄ άρθρων.

Το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά άρθρα, τα οποία δεν είναι αρνητικά, έχουν και θετικά στοιχεία. Να πω π.χ., τα θέματα του ΑΔΜΙΕ γιατί τα κρύβετε; Εμείς ήμασταν αυτοί που το σώσαμε.

Την προστασία για τα 93%  της πρώτης κατοικίας γιατί το κρύβεται;

Το ότι γλιτώσαμε 3,6 δις που θέλανε να μας επιβάλουν οι διαπραγματευτές, οι εκβιαστές του Απριλίου, επειδή εμείς προτείναμε τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει έτσι και αλλιώς όλη η Ευρώπη, γιατί το κρύβετε; 3,6 δις κερδίσαμε για αυτή την κυβέρνηση και γι’ αυτό το λαό.

Υπάρχει διέξοδος. Η διέξοδος αρχίζει να φαίνεται. Προφανώς, έχουμε πάρα πολύ  δουλειά να κάνουμε. Θα την κάνουμε, χωρίς εσάς. Δεν ανησυχούμε, γιατί δεν βοηθήσετε μέχρι τώρα τη χώρα καθόλου.

Ξέρουμε ότι υπάρχει σημαντική προσπάθεια, η οποία γίνεται από όλους τους Έλληνες και πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια γιατί η χώρα μας έχει υποχρέωση να προχωρήσει.

Δεν κινδυνεύουμε από «κόφτες», δεν κινδυνεύουμε από ιδιωτικοποιήσεις. Κινδυνεύουμε από μια αντιπολίτευση που κάνει μόνο μικροκομματική σκοπιμότητα και ψεύδεται. Εμείς, όμως, έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε σύμφωνα με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Σας Ευχαριστώ.

Παρακολουθείστε την τοποθέτηση εδώ

Print Friendly, PDF & Email