Το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για την ανάγκη ενίσχυσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης μέσω των τακτικών μεταθέσεων, κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουλή οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τα σοβαρά ελλείμματα στη στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης που υποβαθμίζει συνεχώς τη Θεσσαλονίκη και τις κοινωνικές και οικονομικές της λειτουργίες.

Από τα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, παρά τα μεγάλα λόγια για την ασφάλεια, έχει αφήσει τη Θεσσαλονίκη χωρίς στελέχωση και αστυνομικές δυνάμεις στους τομείς που έχει ανάγκη η κοινωνία και που συνδέονται με την εγκληματικότητα και την εφαρμογή των κανόνων δικαίου και της ισονομίας.

Ειδικότερα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναδεικνύει το γεγονός ότι οι οργανωτικές αλλαγές και η ίδρυση νέων επιχειρησιακών μονάδων δεν προχώρησε έχοντας εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με νέο δυναμικό. Η στελέχωση των νέων μονάδων από το υπάρχον δυναμικό με αποσπάσεις, οι 40 συνταξιοδοτήσεις του νέου έτους που δεν καλύφθηκαν, ο διπλασιασμός των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» που δημιούργησε αυξημένες ανάγκες στελέχωσης, οδήγησαν σε αποψίλωση τα Α.Τ και Τ.Α. της Θεσσαλονίκης.

Το αποτέλεσμα για την πόλη και για την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είναι ακόμα και η αδυναμία κάλυψης των σκοπών σε τμήματα, η δυσκολία στην οργάνωση περιπολιών και η μεγάλη πίεση σε υπηρεσίες με ελλιπή στελέχωση. Για το λόγο αυτό, επιβάλλεται η στελέχωση της ΓΑΔΘ με τακτικές μεταθέσεις, η κάλυψη των κενών σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής και εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων και η αξιοποίηση των στελεχών αυτών για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Ανάγκη ενίσχυσης της ΓΑΔΘ ενόψει των τακτικών μεταθέσεων

Οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, Αμανατίδης Ιωάννης, Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα), Γιαννούλης Χρήστος, Ζουράρις Κωνσταντίνος, Νοτοπούλου Αικατερίνη και Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, καταθέτουν προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ωςαναφορά, το αίτημα της ΕΑΥΘ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, που κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Νομού Θεσσαλονίκης για την ανάγκη ενίσχυσης της ΓΑΔΘ μέσω των τακτικών μεταθέσεων του τρέχοντος έτους και με την οποία η Ένωση επισημαίνει την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στα ΑΤ και ΤΑ του Νομού ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού έχει αυξηθεί σημαντικά.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, οι πρόσφατες οργανωτικές αλλαγές με την ίδρυση νέων επιχειρησιακών ομάδων και τη στελέχωσή τους από το υπάρχον δυναμικό με αποσπάσεις, οι 40 συνταξιοδοτήσεις  που δεν καλύφθηκαν ακόμα, ο διπλασιασμός των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» που δημιούργησε αυξημένες ανάγκες στελέχωσης, οι συνταξιοδοτήσεις, τα αποψιλωμένα Α.Τ και Τ.Α. και η δυσκολία σε οργάνωση περιπολιών επιτάσσουν την ενίσχυση της ΓΑΔΘ με μεγάλο αριθμό Αστυνομικών, οι οποίοι θα διατεθούν για την κάλυψη των κενών σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής και για τις οποίες είναι κρίσιμο να υπάρξει πρόβλεψη στις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις.

Επισυνάπτεται η επιστολή. Αίτημα ενίσχυσης της ΓΑΔΘ ενόψει των τακτικών μεταθέσεων

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, την απάντηση και τη σχετική ενημέρωσή μας.                                                                                                                   

Αθήνα, 18/1/2022

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Σωκράτης Φάμελλος

Αμανατίδης Ιωάννης

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Γιαννούλης Χρήστος

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Print Friendly, PDF & Email