“Η διαπλοκή είναι στο DNA της Αντιπολίτευσης”

Κατά την ομιλία του στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες Διατάξεις”, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, είπε χαρακτηριστικά: “Το Νομοσχέδιο ολοκληρώνει μία πολύ δύσκολη περίοδο της χώρας μας. Μία κακοτράχαλη και δύσβατη περίοδο, μία περίοδο στην οποία η Ελλάδα καταδικάστηκε σε πολλαπλή χρεοκοπία, από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήμερα, τα στελέχη τους προσπάθησαν με αντικοινοβουλευτικό τρόπο να δυναμιτίσουν και να παρεμποδίσουν τη συζήτηση του Νομοσχεδίου. Αυτό που κάνουν είναι να παρεμποδίζουν τη χώρα μας να φθάσει στην αξιολόγηση, στο τέλος μιας διαδρομής χρέους, που οι ίδιοι την έχουν καταδικάσει τα τελευταία χρόνια”.

Και συμπλήρωσε: “Δεν αντέχει η Αντιπολίτευση την αποκαθήλωση. Δεν χρεοκόπησαν απλώς την Ελλάδα. Τροφοδότησαν και τροφοδοτήθηκαν, από ένα σύστημα βαθιάς διαπλοκής. Στο τέλος, η διαπλοκή έγινε το DNA τους. Έγινε το είναι τους. Και δεν μπορούν να ζήσουν πια, χωρίς αυτή. Γι’ αυτό προσπαθούν να αναιρέσουν την προσπάθεια των Ελλήνων να σηκώσουν κεφάλι, να ζήσουν τίμια και να προοδεύσουν. Γιατί ο ελληνικός λαός, ένοιωσε στη ζωή του και στην τσέπη του τι σημαίνει διαπλοκή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”.

Προκειμένου να συνεχίσουν με κάθε τρόπο το παιχνίδι εξουσίας “επένδυσαν σε μια νέα χρεοκοπία. Στην αριστερή παρένθεση. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν ότι θα φύγουν και από τη χώρα, γιατί δεν θα υπάρχει Κυβέρνηση και η Ελλάδα θα καταστραφεί. Όμως, εμείς επιμείναμε, είμαστε εδώ και η χώρα προχωράει. Αυτό δεν τους αρέσει. Δεν βολεύονται. Τα κοστούμια δεν τους κάνουν, γιατί δεν είναι υπουργικά. Και εάν δεν είναι υπουργικά, δεν τακτοποιούν τη διαπλοκή, την οποία υπηρέτησαν τόσα χρόνια. Όμως, η χώρα άντεξε και άντεξε χωρίς αυτούς. Και αυτό είναι το καλύτερο νέο”.

“Υπάρχει διέξοδος. Η διέξοδος ήδη διαφαίνεται”, συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. “Προφανώς, έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμα. Ξέρουμε ότι υπάρχει σημαντική προσπάθεια, η οποία γίνεται από όλους τους Έλληνες και πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί η χώρα μας έχει υποχρέωση να προχωρήσει. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από «κόφτες». Κινδυνεύει από μια Αντιπολίτευση που χαρακτηρίζεται μόνο από μικροκομματική σκοπιμότητα και ψεύδεται. Εμείς, όμως, έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε, σύμφωνα με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών”.

Ως προς το περιεχόμενο του κατατεθέντος νομοσχεδίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως “δεν πρόκειται για ένα εύκολο νομοσχέδιο, ωστόσο εμπεριέχεται πλήρως στη Συμφωνία που ψήφισε τον Αύγουστο η Βουλή. Είναι γεγονός ότι ζήσαμε πολλαπλούς και επικίνδυνους εκβιασμούς. Όμως, ας θυμηθούμε ότι στο τέλος του 2014, η χώρα, είχε αποτύχει στην αξιολόγηση και είχε μπροστά της μέτρα, ύψους 20 δις για το πλεόνασμα του 2018. Το καλοκαίρι καταλήξαμε μεν σε μία επώδυνη συμφωνία, με 5,4 δις κόστος, που αντιστοιχεί σε προσαρμογή περίπου 1 δις το χρόνο, η οποία όμως είναι πολλαπλώς καλύτερη. Διότι, εμπεριέχει και το χρέος, αλλά και αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και τροφοδοτεί την αγορά : Με το πακέτο Γιουνκέρ, με το ΕΣΠΑ, με τον Αναπτυξιακό Νόμο, με την ποσοτική χαλάρωση, δίνοντας πλέον ελπίδα στην Ελλάδα”.

Επιπλέον, “το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά άρθρα, με θετικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τα θέματα του ΑΔΜΙΕ και την προστασία κατά 93% της πρώτης κατοικίας. Έχουμε γλιτώσει 3,6 δις ευρώ που ήθελαν να μας επιβάλλουν οι δανειστές τον Απρίλιο με εκβιασμό. Όλα αυτά τα αποκρύπτει σκοπίμως η Αντιπολίτευση και ψεύδεται ασύστολα. Έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, της Eurostat, ακόμα και τη συμφωνία του έκτακτου Eurogroup της 9ης Μαΐου. Κατηγόρησε τους Ευρωπαίους για ένοχη και σκανδαλώδη υποστήριξη της Κυβέρνησης! Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η χώρα έχει επιτέλους προοπτική και ξεφεύγει από το χρέος”.

Είναι ψέμα όταν η “Αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο έχει 7.500 σελίδες και δεν προλαβαίνει να το διαβάσει, όταν αριθμεί 282 σελίδες. Είναι ψέμα όταν ισχυρίζεται ότι η χώρα μας δεν έχει δικαίωμα βέτο στο Ταμείο Περιουσίας και δεν έχει πλειοψηφία στο Δ.Σ.”.

“Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και έχει γυρίσει την πλάτη στις καταστροφικές πολιτικές του παρελθόντος”, κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Έχει γυρίσει την πλάτη στην καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, στην μείωση του ΑΕΠ, στην τροφοδότηση της φτώχειας και της ανεργίας, στους ημέτερους, τους κουμπάρους, τα δομημένα ομόλογα, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα συστήματα προμηθειών στη Δημόσια Υγεία, την καθαίρεση όλων των Γενικών Διευθυντών του Δημοσίου μέσα σε ένα βράδυ, τις μαζικές απολύσεις, την SIEMENS, την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τις λίστες, τα PANAMA PAPERS. Και δεν γυρίζει πίσω”.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση εδώ

Παρακολουθείστε την τοποθέτηση εδώ

Print Friendly, PDF & Email