«Εδώ και μήνες παρακολουθούμε μπαράζ δημοσιευμάτων και εμφανίσεων του κυρίου Βρούτση σε όλα τα κανάλια. Αυτή η επικοινωνιακή πλημμυρίδα αποσκοπούσε στο να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η Νέα Δημοκρατία θα αυξήσει τις συντάξεις. Κάνατε διακρίσεις ακόμη και στις διαρροές στα κανάλια, καθώς κάποια διαμαρτύρονταν, στον αέρα, ότι δεν είχαν λάβει την ενημέρωση που είχατε αποστείλει σε άλλα μέσα. Είναι χούι σας τελικά οι διακρίσεις. Ενώ λοιπόν ο κύριος Αυτιάς πρέπει να πείστηκε και μερίδα του ελληνικού λαού για τις δήθεν αυξήσεις, τελικά οι συνταξιούχοι, δυστυχώς, δεν θα δουν αυξήσεις στη σύνταξή τους. Οι υποσχέσεις Βρούτση συνοψίζονται στη λαϊκή παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια κράταγε μικρό καλάθι». Αυτό διότι, από την απολογιστική μελέτη που εσείς καταθέσατε, προκύπτει ξεκάθαρα ότι, κάθε χρόνο, για τα επόμενα είκοσι χρόνια, η μέση σύνταξη θα βαίνει μειούμενη. Τι απαντάτε λοιπόν τώρα που αποδεικνύεται ότι τα περί αυξήσεων είναι απολύτως ψευδή κύριε Βρούτση; Δυστυχώς, κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία, είτε προεκλογικά, είτε τώρα, μετά τις εκλογές, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αφήγημα οι πολίτες πρέπει να προσέχουν», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου.

Τόνισε ότι, κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύεται συνεχώς η πολιτική εξαπάτησης, των συνταξιούχων αυτή τη φορά, και συναλλαγής της Νέας Δημοκρατίας. Η συναλλαγή με την εργοδοσία για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για τη μη δικαιολόγηση απολύσεων, τη μείωση των μισθών των εργαζομένων, όπως αποδείχτηκε από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τον «αναπτυξιακό» νόμο της ΝΔ, γιατί αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα.

Συνέχισε λέγοντας: «Ο κύριος Βρούτσης, γνωστός για την ολοσχερή κατάργηση δώρων και επιδομάτων το 2012 και για τη θέσπιση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, μας λέει σήμερα ότι το μόνιμο μέτρο της 13ης σύνταξης, μία δηλαδή ολόκληρη σύνταξη για 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για 1,7 εκατ. συνταξιούχους, που αφορά το 90% των συνταξιούχων που θα δει μείωση στα ετήσια έσοδά του, δεν υπάρχει. Το μόνιμο μέτρο που και ο ίδιος μάλιστα ψήφισε, ως βουλευτής της ΝΔ! Αυτό ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευτεί για τη διατήρηση της 13ης σύνταξης, τον Σεπτέμβριο, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πώς λοιπόν περιμένετε να εμπιστευτούν οι πολίτες αυτήν την κυβέρνηση; Την κυβέρνηση που προσπαθεί επιπλέον, με δημιουργική λογιστική, ενώ δηλαδή μειώνει, κατά 200 εκατ. τον κρατικό προϋπολογισμό για τις συντάξεις, να πείσει ότι θα κάνει αυξήσεις;».

Κλείνοντας, ο Σ.Φάμελλος αναφέρθηκε στους μηχανικούς και στις αυξήσεις που το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών του κλάδου θα δουν, όπως δήλωσε, με το ασφαλιστικό Βρούτση. Υπογράμμισε πως, η ΝΔ, που έλεγε ότι είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης, επιβαρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών, το ανταγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας ενώ, επιλέγει να ελαφρύνει όσους έχουν εισόδημα 50, 60 και 70 χιλιάδες ευρώ, οι οποίοι, στη συνέχεια, όχι απλά δεν θα στηρίξουν το ασφαλιστικό σύστημα αλλά, θα έχουν πλέον κίνητρο να απευθυνθούν σε ιδιώτες. Και έτσι θα χάσει εισφορές το ασφαλιστικό σύστημα και άρα θα αδυνατίσει και άλλο!

Διαβάστε την τοποθέτηση εδώ

Παρακολουθείστε την τοποθέτηση εδώ

Print Friendly, PDF & Email